BMW Althea WSBK

Gulf Oil International skal kjøre i World Superbike Championship (SBK) i 2017 som tekniske partnere med BMW-produsent-støttede laget Althea BMW Racing. Avtalen løper i utgangspunktet til slutten av 2018.

Teamet vil fortsette å representere den tyske produsenten i dette ultra verdensmesterskapet. De flyttet til BMW i 2016 og har vært den mest vellykkede representanten for merket i 2016.

Althea har en lang og vellykket historie i SBK, etter å ha vunnet en rekke løp i serien, og fører og teamet tok world superbike championship kronen i 2011 med fører Carlos Checa. Laget tok også lag og fører titler i World Superstock samme år.

«Vi har etablert et viktig forhold til BMW gjennom vårt World Superbike-program,» forklarer Frank Rutten, Vice President Gulf Oil International. «De er en av verdens største kjøretøyprodusenter, og det var en prioritet for oss å ha en kontinuitet i tilknytning til dem – uavhengig av hva vi kan gjøre med andre lag. Jeg er glad for at Gulf nå samarbeider med Althea Racing, som fortsatt har støtte fra BMW i World Superbikes. De har mye å tilby som et tillegg til vår globale markedsføringsplattform og vi gleder oss til et spennende år framover i 2017. «

Direktøren i Althea Racing, Genesio Bevilacqua, forklarer hva det betyr å ha Gulf med som partner: «Jeg er ekstremt fornøyd med samarbeidet mellom Althea BMW Racing Team og Gulf som representerer et høyt teknisk samarbeid. Ved bruk av spesifikke racingprodukter satser vi på å oppnå maksimal ytelseseffektivitet gjennom vår erfaring som et lag i VM, derfor er forskning og utvikling i samarbeid med Gulf svært viktig. Neste år kan vi definitivt streve etter prestisjefylte resultater. «

Testing for 2017 sesongen begynner senere denne måneden med start på Phillip Island i Australia i februar.